Το Κέντρο Αξιολόγησης και Θεραπείας Ελευθερία Λόγου δημιουργήθηκε το 2012 από την Ισμιρλίδου Ελευθερία, Λογοθεραπεύτρια προκειμένου να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού παιδιών με διαταραχές λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας και των ανεπαρκών δομών του τομέα της υγείας και πρόνοιας.

Το Κέντρο έχει έδρα στη Δυτική Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Μενεμένης, δίπλα στον Εύοσμο και τους Αμπελόκηπους. Ανατολικά μπορείτε να μας βρείτε στην περιοχή της Καλαμαριάς, δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από λογοθεραπευτές, ψυχολόγους και θεραπευτες με διάφορες εξειδικεύσεις (αισθητηριακή ολοκλήρωση, μέθοδο teacch κ.α.)  τους οποίους χαρακτηρίζει η αγάπη και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο. Η συνεχής ενημέρωση μέσω σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων ενισχύει και εμπλουτίζει το προφίλ του κέντρου στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για κάθε έναν που επισκέπτεται το Κέντρο μας.

Επιστημονική Υπεύθυνη των Κέντρων είναι η Ισμιρλίδου Ελευθερία, Λογοθεραπεύτρια απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μάστερ στον Αυτισμό (MA in Autism) του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, Νιούπορτ, Αγγλία και Διδάκτωρ του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος καθώς και της Διεθνούς Ένωσης Λογοπεδικών και Φωνιάτρων (International Association of Logopedics and Phoniatrics, IALP). Επιπλέον, παρακολουθεί σε συνεχή βάση σεμινάρια τα οποία μοριοδοτούνται από την Αμερικάνικη Ένωση Ομιλίας-Λόγου-Ακοής (American Speech-Language-Hearing Association, ASHA). Τον Αύγουστο του 2016, παρουσίασε μέρος της εργασίας της στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών, στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής. Μπορείτε να δείτε το βίντεο στα ΝΕΑ-ΑΡΘΡΑ.

Κάτοχος Διπλώματος Εξειδίκευσης για την υποστήριξη πολύγλωσσων μαθητών με δυσλεξία από την Βρετανική Ένωση Δυσλεξίας (British Dyslexia Association). Είναι εκπαιδευμένη στη μέθοδο PECS (Μονορόδι) και στη μέθοδο Son Rise (Autism Treatment Center of America, Massachusetts). Πρόσφατα (2014) ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (μέθοδο ABA) μία ευρέως διαδεδομένη μέθοδο που χρησιμοποιείται κυρίως στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Τέλος, έχει εκπαιδευτεί και στο θεατρικό παιχνίδι.

Το Κέντρο μας στελεχώνεται από ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ στον τομέα τους και ο καθένας με το ΜΕΡΑΚΙ και τις ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ που κατέχει αξιολογεί και δομεί ένα θεραπευτικό πρόγραμμα.

Προτρέπουμε τους γονείς ΠΑΝΤΑ να γνωρίζουν ΤΟ ΕΙΔΟΣ της θεραπείας που ακολουθούν, ΓΙΑΤΙ αυτό το είδος και ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.