Το Κέντρο Αξιολόγησης και Θεραπείας Ελευθερία Λόγου δημιουργήθηκε το 2012 από την Ισμιρλίδου Ελευθερία, Λογοθεραπεύτρια προκειμένου να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού παιδιών με διαταραχές λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας και των ανεπαρκών δομών του τομέα της υγείας και πρόνοιας.

Το Κέντρο έχει έδρα στη Δυτική Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Μενεμένης, δίπλα στον Εύοσμο και τους Αμπελόκηπους. Ανατολικά μπορείτε να μας βρείτε στην περιοχή της Καλαμαριάς, δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, κινησιοθεραπεύτρια και θεατρολόγο τους οποίους χαρακτηρίζει η αγάπη και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο. Η συνεχής ενημέρωση μέσω σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων ενισχύει και εμπλουτίζει το προφίλ του κέντρου στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για κάθε έναν που επισκέπτεται το Κέντρο μας.

Επιστημονική Υπεύθυνη των Κέντρων είναι η Ισμιρλίδου Ελευθερία, Λογοθεραπεύτρια απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μάστερ στον Αυτισμό (MA in Autism) του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, Νιούπορτ, Αγγλία και Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος καθώς και της Διεθνούς Ένωσης Λογοπεδικών και Φωνιάτρων (International Association of Logopedics and Phoniatrics, IALP). Επιπλέον, παρακολουθεί σε συνεχή βάση σεμινάρια τα οποία μοριοδοτούνται από την Αμερικάνικη Ένωση Ομιλίας-Λόγου-Ακοής (American Speech-Language-Hearing Association, ASHA). Τον Αύγουστο του 2016, παρουσίασε μέρος της εργασίας της στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών, στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής. Μπορείτε να δείτε το βίντεο στα ΝΕΑ-ΑΡΘΡΑ.

Κάτοχος Διπλώματος Εξειδίκευσης για την υποστήριξη πολύγλωσσων μαθητών με δυσλεξία από την Βρετανική Ένωση Δυσλεξίας (British Dyslexia Association). Είναι εκπαιδευμένη στη μέθοδο PECS (Μονορόδι) και στη μέθοδο Son Rise (Autism Treatment Center of America, Massachusetts). Πρόσφατα (2014) ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (μέθοδο ABA) μία ευρέως διαδεδομένη μέθοδο που χρησιμοποιείται κυρίως στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Τέλος, έχει εκπαιδευτεί και στο θεατρικό παιχνίδι.

Η Νταρή Αικατερίνη είναι ψυχολόγος απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι εκπαιδεύτρια-συντονίστρια Σχολών Γονέων (Μ. Χουρδάκη), συνεργάτης της Μ.Κ.Ο ΜΕΤΑδραση Δράση για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη και Διαπολιτισμικός  Μεσολαβητής στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών με έμφαση στον τομέα της στέγασης. Έχει εκπαιδευτεί στο The Son-Rise Program (Autism Treatment Center of America in  Massachusetts) μία παρέμβαση για τον Αυτισμό καθώς και στην ψυχολογική στήριξη παιδιών, εφήβων και οικογενειών που βιώνουν πένθος ( Μέριμνα’ Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο). Έχει μακρόχρονη εμπειρία στην παράλληλη στήριξη  παιδιών με αυτισμό, νοητική υστέρηση και υπερκινητικότητα στο σχολικό πλαίσιο. Στο κλινικό πλαίσιο ασχολείται με παιδιά με διαφόρων τύπου διαταραχές σε ψυχοπαιδαγωγικό, μαθησιακό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο καθώς και με την ατομική συμβουλευτική ή τη συμβουλευτική σε ομάδα.

Η Μιχαηλίδου Ιωάννα είναι ψυχολόγος απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκπαιδευμένη στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, με πολυετή εμπειρία στη παράλληλη στήριξη και στη ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων με δυσκολίες συμπεριφοράς, λόγου και παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές- Αυτισμός- Άσπεργκερ), ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down. Υπήρξε εθελόντρια σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΠΙΨΥ, σε κέντρα αποτοξίνωσης (ΨΝΘ, Detox) και στο σύλλογο ‘Γιατροί εντός συνόρων’. Έχει παρακολουθήσει ευρέως διαδεδομένα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Thomas Gordon που αφορούν την εκπαίδευση υπεύθυνων γονέων για την ανατροφή υπεύθυνων παιδιών.

Η Σουλτάνη Ιππολύτη είναι πτυχιούχος λογοπαθολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Λογοθεραπείας Ιωαννίνων, με τίτλο πτυχιακής εργασίας ‘Διαταραχές φώνησης και λογοθεραπευτική παρέμβαση’. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (Ψ.Κ.Β.Ε.) όπου φιλοξενούνται μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και έφηβοι με διάφορα σύνδρομα. Από το 2012 είναι συνεργάτης της Μ.Κ.Ο. ‘ΑΝΑΔΕΙΞΗ’ όπου έχει συμβουλευτικό ρόλο, ενώ από το 2014 έχει ξεκινήσει να ασχολείται κλινικά με την αποκατάσταση διαταραχών λόγου και ομιλίας.

Η Κώστογλου Θεώνη είναι απόφοιτη του τμήματος θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει ασχοληθεί ως εμψυχώτρια με το θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά με μαθησιακές και άλλες διαταραχές πάνω στο οποίο έχει βασιστεί και η πτυχιακή της εργασία.

Το Κέντρο μας στελεχώνεται από ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ στον τομέα τους και ο καθένας με το ΜΕΡΑΚΙ και τις ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ που κατέχει αξιολογεί και δομεί ένα θεραπευτικό πρόγραμμα.

Προτρέπουμε τους γονείς ΠΑΝΤΑ να γνωρίζουν ΤΟ ΕΙΔΟΣ της θεραπείας που ακολουθούν, ΓΙΑΤΙ αυτό το είδος και ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.