αρχείο λήψης


Όταν το ψεύτικο κλάμα έχει γίνει συνήθεια στο παιδί σας

Το «ψεύτικο» κλάμα είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος που χρησιμοποιούν τα νήπια προκειμένου να περάσει το δικό τους! Μάθετε πως μπορείτε εσείς να τα βοηθήσετε να κόψουν αυτήν τη συνήθεια

Υπάρχουν τεχνικές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να αλλάξετε την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στο παιδί σας, ότι το κλάμα είναι ο σωστός τρόπος για να καταφέρει αυτό που θέλει και να το κάνετε να καταλάβει ότι υπάρχουν ακόμα πιο αποτελεσματικοί τρόποι!

1.Μην υποχωρείτε!
Όταν το παιδί ξεκινάει το ψεύτικο κλάμα, μην υποχωρείτε! Συζητήστε μαζί του όταν πια θα έχει ηρεμήσει, υπενθυμίζοντας και εξηγώντας του τους κανόνες που έχετε θεσπίσει σαν οικογένεια στο σπίτι!
2.Αγνοήστε το κλάμα!Αν αρχίσει το μικρό σας, όχι μόνο να κλαίει, αλλά και να φωνάζει, δοκιμάστε να αγνοήσετε το κλάμα του! Μπορείτε με ήρεμο τρόπο και χαμηλό τόνο φωνής να του πείτε μόνο «Δεν καταλαβαίνω τι λες. Μίλα μου με κανονική φωνή» και έπειτα να του κάνετε κουβέντα, όταν πλέον το παιδί θα έχει ησυχάσει!
3.Ευγένεια!
Εξηγήστε στο παιδί σας, ότι είναι πιο πιθανό να ξανασκεφτείτε να του κάνετε το… χατίρι την επόμενη φορά, μόνο όμως αν το ζητήσει με όμορφο και ευγενικό τρόπο και όχι με κλαψουρίσματα!
4.Ακούστε το!
Αν θελήσει να σας μιλήσει για να σας εξηγήσει τη δική του οπτική γωνία, ακούστε το! Δεν είναι καλό να είστε απότομοι απέναντί του και να μην «σηκώνετε κουβέντα»!
5.Μην το τιμωρείτε!
Μην φέρεστε σκληρά και μην τιμωρείτε το παιδί σας για τον τρόπο που έχει βρει, προκειμένου να περνάει το δικό του! Να θυμάστε ότι το παιδί σας χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο που έχει ανακαλύψει ότι σε πολλές περιπτώσεις πιάνει!

Συμβουλή!
Τα παιδιά δοκιμάζουν διάφορους τρόπους για να πετύχουν αυτό που θέλουν! Ένας από αυτούς είναι το ψεύτικο κλάμα! Σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουν, εάν δουν ότι σας «καταφέρνουν», ενθαρρύνονται ώσπου τελικά η συγκεκριμένη μέθοδος επαναλαμβάνεται και γίνεται συνήθεια!

Πηγή babyradio